Jump to content

Bartoszz*

Player
  • Content Count

    1365
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

2396 Świetny Gość!

About Bartoszz*

  • Rank
    Trevor Philips
  • Birthday September 22

Komunikatory

  • Numer GG
    66514998
  • Steam
    https://steamcommunity.com/id/TwojTataPodWplywemAlkoholu/

Informacje ogólne

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Localization
    Częstochowa
  • Zainteresowania
    Motoryzacja
    JDM
    Rally
    Militaria
    Grafika komputerowa
    Sport
    Historia (II WŚ)

Recent Profile Visitors

31811 profile views
  1. Ten numer kubana akurat mi średnio siada 😕 6.5/10
  2. Bartoszz*

    Parodie PYLife

    Parodia pylife:
  3. Bartoszz*

    Sesja Uranus

    Ciptuning niczym calibry z lat 90/00
  4. Przepis na najlepszy bigos staropolski. Przygotowuje się go z kiszonej i białej kapusty. Zawiera mięso, kiełbasę, boczek, grzyby, śliwki i czerwone wino. Powinien być długo gotowany, a następnie odgrzewany. Wtedy jest najsmaczniejszy i aromatyczny. Palce lizać. Składniki na ok. 3 porcje: ½ kg świeżej, białej kapusty ½ kg kiszonej kapusty 300 g mięsa wieprzowego 40 g suszonych grzybów 200 g kiełbasy 150 g boczku 1 cebula 100 g suszonych, wędzonych śliwek 1 szklanka wytrawnego, czerwonego wina 2 ziarna ziela angielskiego 5 ziaren pieprzu czarnego 2 liście laurowe 2 nasiona jałowca 2 goździki sól olej do smażenia Sposób przygotowania: Grzyby wsypać do niedużego garnka i zalać 500 ml zimnej wody. Pozostawić na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Namoczone grzyby ugotować w tej samej wodzie, w której się moczyły, aż będą miękkie. (Czas gotowania wynosi ok. 30 minut). Grzyby osączyć i pokroić w paski. Wywar z grzybów należy zachować! Kapustę kiszoną wypłukać (ale tylko, jeśli jest bardzo kwaśna), osączyć, pokroić drobno i przełożyć do garnka. Zalać małą ilością wrzącej wody (tyle, aby woda pokryła kapustę) i gotować do miękkości pod przykryciem (ok. 1 godziny). Kapustę białą oczyścić z zewnętrznych liści, poszatkować, zalać małą ilością wrzącej wody (tyle, aby woda pokryła kapustę). Posolić 1 łyżeczką soli i gotować do miękkości (ok. 30 minut). Ugotowane kapusty odcedzić i połączyć w jednym garnku. Dodać pokrojone grzyby i wywar grzybny oraz przyprawy: ziele angielskie, pieprz, liście laurowe, nasiona jałowca i goździki. Mięso pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju na złoty kolor. Posolić. Osobno usmażyć pokrojoną w kostkę cebulę z pokrojonym w kostkę boczkiem i kiełbasą. (Kiełbasę obrać ze skóry). Dodać do kapusty razem z mięsem. Dodać pokrojone w paski śliwki. Podlać winem. Garnek przykryć, pozostawiając małą szczelinę i gotować co najmniej 1 godzinę. Bigos po ugotowaniu przyprawić ewentualnie do smaku solą i pieprzem, pozostawić do ostygnięcia, a następnie odstawić w chłodne miejsce. Przez kolejne 2- 3 dni bigos należy zagotować, pogotować przez kilka minut, jeśli byłoby za dużo płynu to go odparować i ponownie schłodzić. Bigos z czasem przechodzi smakiem i nabiera aromatu. Na trzeci dzień bigos jest gotowy do spożycia. Można go również zamrozić lub gorący przełożyć do słoików, zakręcić, pozostawić do ostygnięcia, wstawić do lodówki i spożyć do 2 tygodni. *P*O*L*E*C*A*M*
  5. Bartoszz*

    Sesyjka Zr-350

    Spłaszczone jakieś takie
  6. Po tytule lepiej się zapowiadało
  7. @pumse a może to wina twojego internetu? Nawet ci tam pisze "Operacja jest zbyt wolna. W ciągu ostatnich 6 sekund przesłano mniej niż 10 bajtów/s"
  8. Bartoszz*

    Sesja Elegy

    Mało zdjęć, słaba lokalizacja + elegy jak każde
  9. Bartoszz*

    ғaggιo i ja

    C***owe słabe
  10. @VirusGames. masz jakieś podmianki lub inne mody?
  11. No faktycznie, ta zr to niezły ulep. W sam raz pasuje do tego tematu
  12. No i kox, wywalone mam. Idź lepiej trenować do karaoke aby zaśpiewać nową piosenkę kruszfila i wygrać samochud
×
×
  • Create New...